Instrucțiuni CV

Cel mai cunoscut format de CV din Europa

CV-ul Europass este unul dintre cele mai bine cunoscute formate de CV din Europa. Este ușor de utilizat și bine cunoscut de angajatori și instituțiile de învățământ.

Pentru a redacta cât mai bine CV-ul

Nu uitați că CV-ul este prima ocazie de care dispuneți pentru a vă face cunoscute competențele, profilul educațional, experiența profesională și alte realizări.

 • Prezentați clar informațiile despre experiența pe care o aveți

  Ilustrați prin exemple competențele și experiențele care corespund locului de muncă pentru care vă manifestați interesul. Acordați o atenție deosebită detaliilor publicate în anunțul de post vacant.

 • Adaptați CV-ul

  Nu uitați să actualizați secțiunea „Despre mine” pentru a evidenția de ce sunteți persoana potrivită pentru postul respectiv. Nu includeți un istoric complet. Puneți accentul pe principalele aspecte care corespund locului de muncă pe care îl doriți.

 • CV-ul trebuie sa fie lizibil

  Asigurați-vă că CV-ul dumneavoastră este ușor de citit. Utilizați un limbaj clar și simplu. Folosiți verbe puternice (de exemplu, „am gestionat”, „am dezvoltat”, „am contribuit”).

 • Utilizați ordinea cronologică inversă

  Prezentați mai întâi cele mai noi evenimente Dacă sunt perioade în care nu ați lucrat sau urmat vreo formare, explicați de ce.

 • Folosiți un stil de exprimare elegant

  Nu faceți greșeli de ortografie și gramatică, includeți o adresă de e-mail și o fotografie.

Pentru a realiza CV-ul urmați următorul link: Europass